top of page

Sommarbröllop

Ett bröllop jag håller mycket kärt om hjärtat då detta är mitt första bröllop! 
Dagen börjar med att jag möter upp Sandra och Attila vid Eds kyrka i Upplands Väsby där vi ska börja med parfotografering i lugn och ro innan gästerna anländer, vi går in i skogen på andra sidan vägen och fångar så fina bilder! Jag har även min assistent (/sambo) med mig som hjälper mig med allt från tider, till bära väska till fota lite behind the scenes. 

Nu börjar tiden för ceremonin att närma sig, men innan det ska vi få till en first look. I vanliga fall brukar paren vilja göra en first look med varandra, men i detta fall var det inte nödvändigt, idag kör vi en first look med närmsta familjen. Och så gulligt det blev! Detta rekommenderar jag starkt! Att föräldrarna blir placerade med ryggen mot paret, paret kommer in och ställer sig på plats och därefter vänder sig föräldrarna och de får en genuin och fin reaktion på det vackra brudparet. 

När stunden är över är det dags för paret och gå och gömma sig, gästerna tar plats i kyrkan och jag väntar i kyrkgången på att fånga första ögonblicken när de kommer in till kyrkan och möter allas blickar. Det är en fin ceremoni där de har en vännina som är med och sjunger och en annan med piano. Löften delas, ringar trädes på och den stora kyssen äger rum, som sedan möts av applåder och glädjetårar samtidigt som brudparet går ut från kyrkan med Ted Gärdestads "Oh vilken härlig dag" spelas på orgel. Brudparet möts av rosenblad som kastas upp i luften och ett stort kramkalas drar igång, sedan är det dags att ta hela gänget och gå till en trädgård 300m bort där det är dags för brudskål, snacks och mera kramar. 

Efter att minglet är slut sätter jag mig i bilen och åker vidare mot restaurangen där middagen kommer att vara. Det tar ett tag innan brudparet dyker upp då de ska hem och byta om, så jag passar på att fånga ögonblicksbilder medan gäster minglar runt med varandra. Sen hör vi massa tutande och man & fru kliver ut, mer eleganta än någonsin. Första talet talar, den stora skålen skålas och alla blir inbjudna till bords. Kvällen består sedan av tal efter tal och dans efter dans innan det är dags för mig att runda av för dagen.


 

bottom of page