top of page

Utomhusvigsel i Bockholmen

En dag i september åker jag hem till Nooshin och Victor där han och hans bestmans befinner sig för att göra sig i ordning för den stora dagen, ölen är öppnad, musiken är igång och humöret är på topp. Kompisarna sätter sig i soffan medan Victor springer runt i lägenheten och letar reda på både machettknappar och fluga samtidigt som jag år runt i lägenheten och fångar ögonblicken. Sedan är det dags för mig att åka vidare till hotellet i närheten där Nooshin och hennes mamma och syster befinner sig, där är läget lite annorlunda. Lite mer stress, blommor som ska hittas, klänning som ska knytas och ett borttappat halsband måste hittas. Jag får en liten stund tillsammans med Nooshin där vi passar på att ta lite bilder på henne innan hon måste fortsätta med sitt. Plötsligt ringer telefonen och taxin är här, då blir det full fart på hela gänget och springer ut till taxin. Jag tar min bil och sedan möts vi ute på Bockholmen. 
Nu är det dags för First Look! Nu är det viktigt att styra praen rätt så att de inte råkar se varandra innan och förstör hela upplägget. Tack och lov så kommer Nooshin fram först, jag tar henne runt ett berg där hon får stå och vänta, en kort stund senare anländer Victor, jag placerar honom och sedan kommer Nooshin sakta runt hörnet och bakom hans rygg. Sedan blir det en vacker men känsloladdad stund med många känslor och kramar innan vi går vidare in i skogen för en parsession. 
! timme senare anländer gästerna nere vid orangeriet där vigseln och middag kommer att vara, nu är det vigsel-dags!
Paret gör sig redo, jag springer ner till gästerna och fångar lite ankomstbilder och sedan ankomsten av det fina brudparet. Det är en fin men kort ceremoni, med gitarrspelande och sjungande och ett fint tal från vigselförrättaren. Och plötsligt var stunden kommen, de fick äntligen säga ja tillvarandra och Bruno Mars "Marry You" spelas samtidigt som de går ut och möts av såpbubblor och konfetti.

Mingeldags! Skumpan är öppnad, brudpar som springer runt och kramar alla sina gäster, och toastmaster och madame som är utklädda till flygvärdinnor då under hela kvällens gång imiterar Lasse Åbergs "Sällskapsresan", riktigt lyckat! börjar nu valla in alla 30 gäster in i orangeriet där middagen kommer att serveras. 

Det blir en kväll full med tal, skratt, tårar och lekar, och sedan är det dags för mig att runda av. 

bottom of page