top of page
0O2A1103.jpeg

RESPEKTFULL
GENUIN 
SNÄLL

 

ORD SOM OMSLUTAR VEM JAG ÄR OCH VEM JAG ALLTID KOMMER STRÄVA ATT FORTSÄTTA ATT VARA.

IMG_6428.jpg

Foto: Linn Humla

IMG_6414.jpeg

Foto: Linn Humla

IMG_6423.jpg

Hej, det är jag som är Maja, en Stockholmsbaserad bröllopsfotograf

Min historia

Mitt liv består av att springa runt kameran i handen, umgås med min underbara pojkvän (och fotograf assistent!) Gökhan , träna kickboxning och mysiga stunder med närfamiljen och gosa med vår hund Bobby.

Kreativiteten har alltid pulsat genom mina ådror. Som barn var jag stammis hemma hos min morfar som delade samma intresse som mig - fotografi. Många vistelser på Fotografiska museet i Stockholm blev det. För mig var det mycket fotografi och mycket ritande som drog mitt intresse.

2015, vid 15/16 års ålder när det var dags att välja inriktning på gymnasiet var det självklart för mig att gå foto-linjen. Den dröm jag alltid har haft var att jag vill dokumentera andras historier, jag tänkte länge att jag skulle bli någon typ av journalist/dokumentärfotograf och resa världen runt och lyfta upp människors historia. Men innerst inne var det någon som inte kändes rätt.

Till den dagen i januari 2022 då jag fick ett meddelande på facebook från en tjej som ville att jag skulle fotografera hennes bröllop samma sommar.

 

Oj vilken panik jag fick, jag har aldrig gjort något liknade innan, och inte ens tänkt tanken att fotografera bröllop. Det här är hennes mest speciella dag i hennes liv, och hon vill att jag förevigar den? Vilken press!

Men jag tog min nervositet, läste på, hittade inspirerande fotografer att följa och titta på via sociala medier. Och sen kom sommaren och det var bröllopsdags. WOW vad underbart det var. Och där och då visste jag vad jag ville göra med min karriär. Jag ska bli bröllopsfotograf och föreviga och dokumentera er kärlek, precis som den känns. 

Bild från mitt första bröllop!

0O2A8356.jpg

FÅNGAR BILDER MED KÄNSLA

Min approach är att fokusera på att ta bilder som KÄNNS, där er kärlek och personlighet lyser igenom bilderna.

Jag lägger mitt hjärta och själ på att ge dig ett konkret sätt att föra er tillbaka till den känslan av er dag. Mitt mål är om 50 år, med era barnbarn runt omkring, ni plockar fram ert bröllopsalbum, visar dem bilderna och ni kommer ihåg varenda känsla ni kände på er bröllopsdag.

 

Hur jag fångar detta är genom att fokusera på det som är normalt och naturligt för just er. De flesta av mina klienter har aldrig blivit fotograferade förut, ändå ser de alla ut som modeller eftersom jag fångar dem precis som de är. Jag har ett sätt att skapa en stämning för mina par att helt enkelt vara närvarande och ha kul! Eftersom jag fokuserar på att lära känna er båda inför dagen, kan jag vägleda och styra på ett sätt som är naturligt och normalt för er! Jag guidar er genom hela processen på ett sätt där ni bokstavligen bara får UPPLEVA er dag och inte tänka på att jag fotograferar er. Min vägbeskrivning är rolig, enkel och avsiktlig! Jag får dig att känna er trygg och bekväm så att ni faktiskt ser ut som er själva på era bilder. Jag skulle säga att 80 % av mina par berättar för mig hur "obekväma" och "obekväma" de är framför kameran, men varje gång jag levererar ett album får jag svar från mina par som är förvånade över hur naturliga de ser ut.

0O2A6644.jpeg

JAG COACHAR ER

Jag hjälper och coachar er under hela vägen. Från den dagen ni bokar in er hos mig till den dagen ni har fått leverans av era bilder. 

Innan den stora dagen kan vi bolla idéer ihop, vi slår våra kloka huvuden ihop där ni får komma med era önskemål och drömmar och hjälper er att skapa dom. När bröllopsdagen är här kommer jag finnas vid er sida, har ni aldrig stått framför en kamera tidigare? Inga problem! Jag stöttar er, jag förklarar och visar hur ni ska stå, var ni ska titta men viktigast av allt, jag hjälper er att slappna av för att ni ska få varma mysiga bilder ihop. Det kan vara jobbigt de första 10 minuterna men sen släpper nerverna och ni kommer en sån lättnad och börja tycka att det är faktiskt lite kul trots allt. Det är inte så läskigt som man i början kan tro. 

IMG_6413.jpeg

Jag kommer att få er att känna er trygga och bekväma 

Foto: Linn Humla

bottom of page