top of page

Fotografering innan eller efter ceremonin?

Det är många beslut som måste fatta inför ert bröllop, och en av dom är just om ni vill ha er parfotografering innan eller efter vigseln.

I detta blogginlägg kommer jag gå igenom en del för och nackdelar med att fotograferar innan alt. efter vigseln, och förhoppningsvis kommer det resultera i att ni har blivit lite mer klokare i vad som passar just er bäst!


Körschema Innan ni fattar beslutet om när ni vill ha er parfotografering, så måste ni först sätta ett körschema för dagen, hur vill ni att eran bröllopsdag ska se ut? Vill ni mingla runt med era gäster, spela lite bingo och dricka bubbel? Eller vill ni finna en tid för bara er två, andas och ta det lugnt ett par minuterar? Det bästa är att ni får bestämma eran dag helt själva! Om ni fortfarande är i stadiet där ni pusslar ihop ert körschema så kan ni klicka på knappen nedan så kommer ni direkt till sidan där jag ger tips och tricks på vad som kan vara bra att tänka på när ni planerar ihop eran dag. Men är det så att ert schema är i stort sätt klart och ni velar mellan fotografering innan eller efter ceremonin så kan ni läsa vidare på denna sida.

Fotografering innan vigseln

En av de vanligaste anledningarna till att fotograferas innan ceremonin är för att man vi ha så mycket tid som möjligt med sina gäster. Om ni har haft eran fotografering innan ceremoni, alltså innan era gäster börjar komma på plats, så kan ni senare bara koppla av och mingla runt med era gäster, så att även dom får tid med er. Den pigga glädjerika stämningen kommer att hålla sig kvar efter ceremonin, och ni hinner i lugn och ro med kramkalas och skålar med alla som är där för att fira er.

Sugna på en first look?

Går ni i tankarna på att vilja ha en "first look", den delen där ni ser varandra för första gången i och vill få det dokumenterat av er fotograf? Den här stunden är mycket speciellt och intimt ögonblick som ni sparar med varandra, det kommer bara vara ni två där ni kan släppa alla era känslor och fångas i varandras famn innan hela dagen kommer igång på riktigt. Det här är perfekt att baka ihop med era porträttbilder som vi tar innan vigseln. Om det är så att ni inte känner för att ha en first look mellan varandra så kan ni göra liknande fast med er närmsta familj, det blir minst lika fint, jag lovar!
Fotografering efter vigseln

En del par väljer att fotograferas efteråt för att de vill se varandra först vid själva vigseln. Få det där speciella ögonblicket i altargången eller fram till vigselplatsen. Det kan också kännas lättare att fotograferas efter vigseln, då nerver lite släppt och det känns lättare att slappna av. Att fotograferas efter vigseln kan vara något för er som känner att ni vill ha extra tid innan vigseln för er själva, att göra er i ordning i lugn och ro, kanske ha er "first look" när det är dags för ceremonin och dela dom känslorna tillsammans med era gäster.

Underhållning

Under tiden vi smiter iväg för att ta lite porträttbilder så kan era gäster mingla runt, ta något att dricka och dricka och lära känna varandra lite. För att det inte ska kännas långtråkigt för era gäster så kan det vara en bra idé att ni har förberett lite spel eller annan underhållning för dom. Lite exempel kan vara:

  • Kubb

  • Spelhörna med en blandning av bordsspel

  • Tipspromenad

  • Bingo

  • Photo Booth

Att hinna andas

Ni har tagit er igenom alla förberedelser med håret och sminket och knyta slipsen, ni har fått era starka känslor under ceremonin och sagt ja till varandra och därefter ett kramkalas med alla era gäster som vill gratta er. Därefter är det dags för er parfotografering, men också er stund att hinna andas ut, slappna av och känna er i nuet. Vi kör en avslappnad fotografering på 30 min - 1h. Oh därefter går ni tillbaka för att fortsätta minglet, kanske utmanar era vänner i en omgång kubb.


Sammanfattning

Jag kommer nu att ni har fått en klarare bild på hur ni vill göra, om ni vill fotograferas innan eller efter vigseln. Vad passar er och eran dag bäst? Sammanfattningsvis så finns det inget rätt eller fel, det är helt individuellt och det är det som gör eran bröllopsdag helt unikt. för inget bröllop liknar det andra. Man kan hämta idéer från varandra och därefter formar det till sitt eget. Så jag hoppas nu att ni sitter där hemma och fått lite "aha"-upplevelser, och att detta kapitel har hjälpt er på vägen med att forma ert bröllop. Känner ni att ni fortfarande har lite obesvarade frågor eller frågetecken som svävar ovanför huvudet så får ni självklart höra av er så kan jag hjälpa er.

4 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page